Beschouwing Raad voor het openbaar bestuur 2009 - 2017

2009 is het jaar waarin Barack Obama wordt ingehuldigd als de 44e president van de Verenigde Staten en Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam. Slowakije treedt toe tot de euro en Albanië tot de NAVO. Een vliegtuig van Turkish Airlines stort neer op een akker bij Schiphol en een aardbeving treft l’Aquila. Michael Jackson overlijdt en in Apeldoorn vindt op Koninginnedag een mislukte aanslag plaats op de Koninklijke familie. AZ wordt kampioen en Usain Bolt loopt in 9,58 seconde een nieuw wereldrecord op de 100 meter. Windows 7 wordt gelanceerd en Ralf Mackenbach wint het Junior Songfestival.

2009 was ook het jaar waarin de Raad voor het openbaar bestuur aantrad in een nieuwe samenstelling en met Jacques Wallage als nieuwe voorzitter. Nu, acht jaar later, is er een volgende wisseling van de wacht en is het tijd voor een tussenbalans. Voor deze gelegenheid schreef Michael Mekel, adviseur bij de Raad voor het openbaar bestuur, een beschouwing over acht jaar Raad voor het openbaar bestuur.