Het jaarverslag 2017 is uit

Vanuit het perspectief van de democratie en het openbaar bestuur, de thema’s waarover de Raad voor het Openbaar Bestuur gevraagd en ongevraagd de regering en het parlement  adviseert, was 2017 een uitermate interessant en bewogen jaar.

Jaarverslag 2017 Raad voor het Openbaar Bestuur

Het jaarverslag blikt terug op ontwikkelingen op het gebied van openbaar bestuur en democratie. Onder meer op het referendum waarin een krappe meerderheid van de kiezers in het Verenigd Koninkrijk stemde voor uittreding van hun land uit de Europese Unie. En de verkiezing in Amerika waarbij de Amerikanen een president kozen die velen voor onmogelijk hadden gehouden en bovendien de relatie met het oude continent zonder twijfel zou gaan beïnvloeden.

De Brexit en de Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgden ervoor dat met enige vertwijfeling vooruit werd gekeken naar de verkiezingen die in 2017 in tal van Europese landen op de agenda stonden.

Meer lezen

Over deze ontwikkelingen, veranderingen bij de Raad en uitgebrachte adviezen kunt u verder lezen in het Jaarverslag 2017 - Raad voor het Openbaar Bestuur.

Zie ook