Eddy van Hijum geïnstalleerd als tijdelijk raadslid bij de ROB

Gedeputeerde in de provincie Overijssel*

Dr. Eddy van Hijum studeerde Bestuurskunde aan Universiteit Twente waar hij vervolgens promoveerde. Hij werkte als senior adviseur bij PricewaterhouseCoopers en als manager bij KPMG.

Daarnaast was Eddy van Hijum vijf jaar lang raadslid en fractievoorzitter van de CDA-fractie in Zwolle. Vervolgens was hij was elf jaar lid van de Tweede Kamer, waar hij onder meer woordvoerder Verkeer & waterstaat, Sociale zaken & werkgelegenheid, Financiën/rijksuitgaven en Asiel & immigratie was. Sinds 2014 is hij gedeputeerde in de provincie Overijssel. Hij heeft de portefeuille Economie, Financiën en Europa. Sinds 2019 is hij tevens lid van het Europees Comité van de Regio’s.

Eddy van Hijum is met ingang van 1 oktober 2023 benoemd tot tijdelijk raadslid van de Raad voor het Openbaar Bestuur voor een periode van twee jaar (een tijdelijk raadslid wordt door de ROB zelf benoemd). Met zijn ruime politiek-bestuurlijke ervaring op zowel lokaal, provinciaal, nationaal als Europees niveau én expertise op het terrein van waterschappen en financiële verhoudingen verwelkomt de ROB Eddy graag.


*) Naar verwachting tot medio juli ’23.