Caelesta Braun geïnstalleerd als raadslid bij de ROB

Hoogleraar Openbaar Bestuur en Maatschappelijke Democratie aan de Universiteit Leiden.

Prof. dr. Caelesta Braun studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden waar zij vervolgens promoveerde. Zij is werkzaam als hoogleraar Openbaar Bestuur en Maatschappelijke Democratie.

Caelesta is expert op het gebied van belangenbehartiging, publieke besluitvorming en toezicht. Als hoogleraar onderzoekt zij de politieke en maatschappelijke participatie van maatschappelijke organisaties en de rol van belanghebbenden in het publieke besluitvormingsproces. Ze is vooral gedreven door de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat maatschappelijke organisaties en individuele burgers op een effectieve en inclusieve wijze betrokken kunnen worden bij publieke besluitvorming, zowel op politiek vlak als in uitvoerende organisaties als toezichthouders.

Caelesta Braun is met ingang van 1 juli 2023 benoemd tot raadslid van de ROB. De Raad voor het Openbaar Bestuur is zeer verheugd met de komst van Caelesta en kijkt uit naar de toekomstige samenwerking.