Iris Sluiter nieuwe secretaris-directeur ROB

Met ingang van 1 april 2023 wordt Iris Sluiter de nieuwe secretaris-directeur van de Raad voor het Openbaar Bestuur. 

Iris Sluiter - secretaris

Mr. drs. Iris Sluiter is op dit moment hoofd van het Financieel Expertise Centrum (FEC), een breed samenwerkingsverband voor het versterken van de integriteit in de financiële sector. Daarvoor heeft zij diverse leidinggevende functies gehad bij De Nederlandsche Bank, laatstelijk als hoofd van het Expertisecentrum Markttoegang. Ook heeft zij circa 8 jaar als (senior) jurist bij de Raad van State gewerkt. Iris studeerde Nederlands recht en Bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

De opgave van de secretaris-directeur Raad voor het Openbaar Bestuur bestaat onder meer uit het ontwikkelen van een aansprekende visie en strategie over hoe de ROB kan bijdragen aan de kwaliteit van het openbaar bestuur. Zij bewaakt de onafhankelijke positie van de ROB en zal de ROB op verschillende niveaus vertegenwoordigen, op rijksniveau, bij gemeenten, provincies en waterschappen en onder meer bij andere adviesorganen en de wetenschap. Zij is als leidinggevende verantwoordelijk voor de staf van de ROB en de personele en finan­ciële zaken.

Han Polman, voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur: 'Met Iris Sluiter krijgt de ROB een secretaris-directeur met ervaring in het leiden van een expertisecentrum en met hart voor de publieke zaak. We verheugen ons op de samenwerking met Iris.'

De ROB heet Iris van harte welkom!