Vertrek Rien Fraanje, secretaris-directeur ROB

Met ingang van 1 januari 2023 wordt Rien Fraanje, secretaris-directeur van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB), de nieuwe algemeen directeur van het Interprovinciaal Overleg (IPO). 

Rien Fraanje

Rien was sinds 1 maart 2017 secretaris-directeur van de ROB. Daarvoor was hij directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Eerder werkte hij als journalist bij de Staatscourant en consultant bij Berenschot. Van 2009 tot en met 2013 was hij al in de functie van stafmedewerker verbonden aan de ROB en de Raad voor de financiële verhoudingen. 

Met het vertrek van Rien ontstaat een vacature voor de functie van secretaris-directeur. De procedure voor de werving zal binnenkort worden opgestart. Plaatsvervangend secretaris Gerber van Nijendaal zal de functie van Rien vanaf december waarnemen totdat een opvolger is gevonden.