Wat weten we écht over politieke misinformatie op internet en sociale media?

Wie en wat te geloven in tijden van Corona met alle misinformatie die op internet rondwaart? In de essaybundel Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden leggen jonge wetenschappers uit wat we écht weten over politieke misinformatie op internet en sociale media. De Raad voor het Openbaar Bestuur en De Jonge Akademie van de KNAW hebben de handen ineengeslagen en jonge talenten uit verschillende disciplines uitgenodigd om verslag te doen van hoe het ervoor staat met waarheidsvinding in onze democratie.
 

Samengesteld door

De essaybundel is samengesteld door Jeroen de Ridder, Rens Vliegenthart en Jasper Zuure.
Met een voorwoord van Robbert Dijkgraaf.

De bundel is een vervolg op de eerder verschenen essaybundel #Woest. De kracht van verontwaardiging, samengesteld door Sarah L. de Lange en Jasper Zuure (Amsterdam, AUP/ROB).
 

Robbert Dijkgraaf: De maatschappij raakt tegenwoordig regelmatig geïnfecteerd met viraal nepnieuws. […] Dit boek is een hoognodig vitaminesupplement voor het maatschappelijk afweersysteem. Ik ben ervan overtuigd dat de wetenschap en de samenleving uiteindelijk sterker en weerbaarder uit deze crisis komen.