Essaybundel Regionaal samenwerken! Ter inspiratie op de Dag van de Financiële Verhoudingen 2019

De ROB heeft een essaybundel samengesteld met als thema ‘Regionaal samenwerken! Wie bepaalt en wie betaalt?’ Doordat de auteurs vanuit verschillende disciplines schrijven komt een heel scala aan invalshoeken aan bod. Een van de kernvragen in deze bundel is hoe regionale opgaven het beste kunnen worden bekostigd. En: op welke manier voeren we onze taken uit? Zelf doen, samenwerken, uitbesteden? In de bestaande omvang, of opgeschaald via ambtelijke fusie of herindeling?

Maarten Allers heeft een inleiding op deze essays geschreven waarin hij de belangrijkste inzichten uit deze essays samenvat en met elkaar verbindt.
Deze bundel is in eerste aanleg ter inspiratie voor de tweede Dag van de Financiële verhoudingen op 18 april 2019 in Amersfoort.