Essaybundel: Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden

In de essaybundel ‘Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden’ leggen jonge wetenschappers uit wat we écht weten over politieke misinformatie op internet en sociale media. De Raad voor het Openbaar Bestuur en De Jonge Akademie van de KNAW hebben de handen ineengeslagen en jonge talenten uit verschillende disciplines uitgenodigd om verslag te doen van hoe het ervoor staat met waarheidsvinding in onze democratie.

De inhoudsopgave, voorwoord van Robbert Dijkgraaf en de inleiding is hier in te zien. De volledige bundel is te koop in de betere boekwinkel of te bestellen via de website van Amsterdam University Press (AUP). Verkrijgbaar in paperback – 296 pagina’s – € 19,99 – ook verkrijgbaar als e-book.

Samengesteld door

De bundel is samengesteld door Jeroen de Ridder - filosoof en momenteel voorzitter van De Jonge Akademie, Rens Vliegenthart - communicatiewetenschapper en voormalig lid en voorzitter van De Jonge Akademie, en Jasper Zuure - sociaal psycholoog en senior adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur.

Hoe waarheidsvinding te waarborgen?

Doen, durven of de waarheid is een vervolg op de eerder verschenen essaybundel #Woest. De kracht van verontwaardiging, samengesteld door Sarah L. de Lange en Jasper Zuure (Amsterdam, AUP/ROB).
Ook bouwt de essaybundel voort op het ROB-advies Zoeken naar waarheid waarin de Raad adviseerde waarheidsvinding te waarborgen in de democratie in het digitale tijdperk.

In de essaybundel Doen, durven of de waarheid wordt dieper ingegaan op de vraag hoe waarheidsvinding te waarborgen in de democratie in het digitale tijdperk.

In de media