Reactie kabinet op advies Buiten de gebaande paden

Het kabinet heeft veel waardering voor de wijze waarop de Raad voor het openbaar bestuur, de Onderwijsraad en de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg zijn gekomen tot hun advies 'Buiten de gebaande paden. Advies over intersectoraal gezondheidsbeleid'.
Het kabinet is over het geheel genomen enthousiast over het advies van de raden, want het ziet daarin een bevestiging van het ingezette beleid. Bij verdere implementatie van het beleidsplan SEGV 2008 en andere initiatieven, zal het kabinet nadrukkelijk rekening houden met de aanbevelingen van de raden.

In de dagelijkse praktijk zijn er veel positieve voorbeelden van kleinschalige initiatieven om gezondheidsproblemen te voorkomen. Wat het kabinet meer is gaan organiseren, is systematische aandacht voor intersectoraal gezondheidsbeleid. Niet alleen door de minister van VWS, maar door het voltallige kabinet. Die systematische aandacht voor gezondheid en de effecten van beleid op gezondheid in verschillende sectoren, zal er volgens het kabinet uiteindelijk toe gaan leiden dat gezondheidsaspecten bij alle beleidsdossiers vanzelfsprekend aan de orde komen.