Briefadvies IJkpunt Wegen en Water

U heeft de Raad voor de financiële verhoudingen bij brief van 28 december 1998 om advies gevraagd over het door Cebeon BV, samen met VB Deloitte & Touche, ontwikkelde ijkpunt voor wegen en water.

U heeft tevens gevraagd het advies uiterlijk half februari 1999 te ontvangen vanwege de geplande aanpassingen van de verdeelmaatstaven met ingang van 2000. Inmiddels heeft u besloten de wijzigingen niet in 2000 maar in 2001 te laten ingaan. Dit schept voor de afhandelingstermijn enige ruimte.
Toch wenst de raad de snelheid in het proces te houden. De gemeenten hebben er immers recht op zo snel mogelijk te weten, wat er boven hun hoofd hangt. De raad hoopt dan ook dat alle nog te nemen stappen in het gehele proces van ijking van het huidige verzamelcluster in zes afzonderlijke clusters, namelijk het omzetten van ijkpunten in verdeelmaatstaven, het bepalen van de herverdeeleffecten en de overgangstermijn, zorgvuldig en voortvarend worden voortgezet. De raad zal binnen zijn mogelijkheden hieraan meewerken.