10 juni Webinar advies Sturen of gestuurd worden?

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Webinar gemist of terugkijken? Dat kan binnenkort via de website.

In het digitale tijdperk lijken steeds meer maatschappelijke partijen het gedrag van burgers te willen sturen met data. De Raad voor het Openbaar Bestuur wil met het advies 'Sturen of gestuurd worden?' bijdragen aan de (politieke) discussie over de legitimiteit van gedragssturing met data.

Webinar 10 juni Sturen of gestuurd worden

ROB-raadslid Martiene Branderhorst geeft een toelichting op het advies. Gastspreker is Kathalijne Buitenweg, auteur van het boek 'Datamacht en tegenkracht' en voormalig voorzitter van de Tijdelijke commissie Digitale toekomst. Vanuit zijn kennis en ervaring in de praktijk reageert ook Franc Weerwind, voorzitter van de commissie Informatiesamenleving VNG en burgemeester van Almere, op het advies. En vertelt Rudy van Belkom over de uitslagen en belangrijkste speerpunten van zijn Technologie Kieswijzer. Onder leiding van dagvoorzitter Marlies Leupen.

Inschrijven webinar

Stuur een e-mail naar info@raadopenbaarbestuur.nl om in te schrijven.
Een dag vóór het webinar ontvangt u de link.

Meer webinars bijwonen?

De ROB brengt in mei 2021 verschillende adviezen uit. In een reeks webinars geven ROB-raadsleden een toelichting op deze adviezen en gaan daarover in gesprek met relevante sprekers.