15 oktober Samenwerken, samen betalen? Dag van de Financiële Verhoudingen 2020 - online

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Het volledige programma is opgenomen en binnenkort terug te zien via deze website.

Samenwerken, samen betalen? Op donderdag 15 oktober is de derde Dag van de Financiële Verhoudingen. Dit jaar is het thema de bekostiging van opgaven in maatschappelijke netwerken. Zoals het verduurzamen van de energievoorziening, verbetering van de (jeugd)zorg, en het creëren van werk en welzijn in regio’s.

In verband met de maatregelen om de Covid-19-pandemie te beheersen wordt deze dag volledig online gehouden. Het oorspronkelijke programma is daarom omgezet in een interactieve digitale talkshow.

Over de Dag

Het wordt een heel interessante en leuke bijeenkomst; de Bredase wethouder Boaz Adank verzorgt samen met Annelies Kroeskamp van BZK de inleiding, Ruben Maes is de dagvoorzitter en De Speld sluit de dag af. Kijk en discussieer mee!

Programma

13:00 uur: Opening door Han Polman, voorzitter ROB
13:10 uur:

  • Welkom door Boaz Adank, wethouder van Breda, en pitch over de regiodeal Midden-West Brabant
  • Annelies Kroeskamp, ministerie van BZK

13:20 uur: Sadik Harchaoui, Chef de mission van Society Impact, Platform voor sociale innovatie, reflecteert in een pitch van vijf minuten op essays over sociale vraagstukken. Gevolgd door discussie met sprekers en online aanwezigen.

13:45 uur: Korte pauze

13:50 uur: Jacqueline van Dongen, wethouder Zwijndrecht, reflecteert in een pitch van vijf minuten op essays over regionale ruimtelijke opgaven. Gevolgd door discussie met sprekers en online aanwezigen.

14:15 uur: Teus Baars, directeur energiecoöperatie Zeeuwind, reflecteert in een pitch van vijf minuten op essays over maatschappelijk initiatief. Gevolgd door discussie met sprekers en online aanwezigen.

14:40 uur: Han Polman

14:45 uur: Afsluiting door De Speld!

15:00: Einde

Essaybundel

Over de bekostiging van maatschappelijke netwerken hebben diverse wetenschappers en praktijkdeskundigen een essay geschreven. Tijdens de Dag van de Financiële Verhoudingen wordt door verschillende sprekers gereflecteerd op de essays, en is er na elke reflectie volop mogelijkheid voor interactie, vragen en discussie, onder leiding van Ruben Maes.

U kunt hier downloaden de Essaybundel Samenwerken, samen betalen?


Papieren exemplaar?
Wilt u graag de papieren versie van de essaybundel? Geef dan uw adres door, wij sturen u graag een exemplaar toe.
Exemplaar essaybundel aanvragen

Aanmelden

U kunt zich hier inschrijven voor de Dag van de Financiële Verhoudingen

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Dag van de Financiële Verhoudingen 2020